We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Published: 14 Jul 2011

Elisa Valero’s Block Colours

Extra

Spanish architect Elisa Valero and her team have recently completed a children’s daycare centre and municipal hall in Granada, Spain, that is situated on the site of a former military building.

Incorporating blocks of colour into the mainly white structure, Valero creates a stimulating, child-friendly space while maintaining a reverence for the site’s original purpose by adopting the existing watchtower into the structure.

As reviewed in the Stylus report Kindergarten Colour: Architecture for Education, environments with distinctive blocks of colour are particularly appealing for spaces targeting the development of children and young adults, providing visual inspiration without being disruptive.

Elisa Valero

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS