We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Published: 29 Aug 2011

Italian Urban Garden

Extra

Barcelona-based Nabito Architects has transformed a vacant piece of land within the residential neighbourhood of Corso Lazio in Frosinone, central Italy, into a creative public space inspired by the five senses.

According to Nabito, the project was conceived as a ‘personal living room in a public realm,’ as part of the town’s master plan to revitalise the neighbourhood.

A variety of plants, materials and colourfully painted concrete circles across uneven ground levels offer a refreshed space for social interaction and play.

For further examples of residential revitalisation, see our report: Residential Revolution.

Nabito

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS