We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 9 Feb 2011

Haka 'Living Lab'

Extra

An old factory in Rotterdam has been transformed into an inspiring office space for an eco-energy research centre through the imaginative use of recycled materials.

Designed by Doepel Strijkers Architects, the Haka building features an auditorium, meeting area, pantry and exhibition space.

Referred to by the architects as a 'Living Lab', it includes reclaimed materials from numerous demolition sites, and features a colourful partition wall created from 8,000 kilograms of second-hand clothing.

Adding a socially progressive accent to the eco-aspect, the architects also employed a group of ex-convicts to carry out the construction work.

dsarotterdam.com

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS