We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 16 Mar 2012

Noma Lab by 3XN Architects: Evading Restrictions

Extra

Danish architects practice 3XN has designed an experimental space for Copenhagen restaurant Noma – one of the world’s top-rated restaurants – without making any permanent structural alterations.

Located in a listed former warehouse adjacent to the restaurant, 3XN overcame the tight restrictions of working within a protected building – even the use of nails is strictly forbidden – by designing four centrally positioned freestanding storage units. Constructed from wooden cubes, they divide the 200 sq m space into a handful of distinct areas for different functions. The Noma Lab features office space, a food experimentation area for chefs, and a herb garden.

Complementing the Nordic aesthetic of the main restaurant – designed by Copenhagen-based Space Architects – the Lab has been styled in neutral tones with fully Nordic materials.

Noma

3XN Architects

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS