We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 28 Feb 2012

Plywood Perfection: Baker D. Chirico, Australia

Extra

Melbourne-based architects March Studio, best known for its stunning interior design concepts for Australian beauty brand Aesop, has designed a visually dynamic and ultra-practical interior for the Baker D. Chirico bakery in Carlton, Australia – using just plywood.

Using a CNC routing process, the simple material has been transformed into an undulating wooden cave with a wall shelving system that extends from behind the service counter to the ceiling. The real genius of the sweeping design is that the plywood partitions, which have formed pocket-like shelves of different sizes, allow for the freshly baked bread to cool enticingly in full view of the customers.

Continuing the literal visual thematic, the flat counter area in front of the wall looks like a gigantic chopping board.

March Studio

Baker D. Chirico

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS