We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 24 Jan 2011

Office of Communication

Extra

Working on the premise that an engaging office space improves productivity, Basel-based architects company Herzog & de Meuron has created an office designed to foster communication through an innovative configuration of stairs, elevators and meeting points.

The Actelion Business Centre (a scientific research facility) in Allschwil, Switzerland, consists of a series of stacked, cantilevered steel spaces. The building’s segments traverse one another, creating numerous intersecting pathways – which encourage case workers to cross each others’ paths in places they normally wouldn't.

A green terrace has also been created that offers a break from the industrial office space and opportunities for socialising.

Floor to ceiling glass facades and the elimination of ducts and pipes have been utilised to engender a feeling of openness, while floods of daylight reduce feelings of claustrophobia commonly experienced in the workplace.

actelion.com

Topics
Work
PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS