We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 20 Aug 2012

Miega Mini-Village Hair Salon, Korea

Extra

Korean design studio Bang by Min has created a hair salon in Seoul, Korea that explores how incorporating role-play into spatial design can be an imaginative way of heightening the user experience.

Known as Miega, the salon is comprised of a number of minimalist, monochrome house-like installations, which effectively serve as a mini village within the larger 124 sq m space. Interconnected by a network of alleyways, each modular unit is designated for different services, including washing, cutting, styling or simply relaxing. Large windows allow customers to see into individual rooms as they move through the space.

Skylights have also been cut out of the roofs, allowing spotlights to shine directly into the rooms in an imitation of sunlight that further enhances the sense of the space as a world all of its own.

Key to the success of the space is its configuration of small, relatively intimate spaces intended to make customers feel as if they are getting exclusive attention (similar to individual treatment rooms in standard spas) while the village-style layout creates an inclusive, convivial ambience.

For more information on how salon design is evolving, see our report Make Me New: Salon/Spa Design Finds a New Direction. 

Bang by Min

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS