We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 5 Jul 2011

Siemens’ Sustainable Space

Extra

A new HQ for German technology brand Siemens will be built using energy-efficient technologies and innovations developed by Siemens itself. It’s designed by Copenhagen based Henning Larsen Architects, which won a competition set by Siemens.

Offices will be split into a series of sections linked by a labyrinth of integrated courtyards and passageways where employees can take breaks, hold meetings and socialise.

The courtyard aspect of the structure is designed to reflect the wider urban landscape, mirroring nearby plazas and historic buildings (it will also bridge the gap between Munich’s historic and cultural districts, knitting the headquarters into the fabric of the city), but the overall look is set to be intensely futuristic.

Siemens

Henning Larsen

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS