We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Published: 12 Aug 2011

Phoenix International Media Centre

Extra

When completed in May 2012, Beijing’s futuristic-looking Phoenix International Media Centre will not only deliver a one-of-a-kind, integrated television broadcasting centre and office building but also a vibrant connection between the bustling business epicentre of the Chinese capital and more leisurely Chaoyang Park, which sits directly adjacent to the centre.

Designed by Shao Weiping of Beijing-based architects BIAD UFo specifically to retain a strong connection with nature, the complex’s network of tiered walkways and suspended promenades offer stunning views of the park.

The idea of connecting the industrial, man-made nature of the television centre with its natural surroundings is also reflected in the Möbius-strip-inspired design of the structure itself, conceived to establish a sense of harmony between all the centre’s functions.

BIAD UFo

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS