We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 26 Jul 2011

Glass Pharmacy by SpaceSpace

Extra

Futuristic in the extreme, and breaking way out of the mould of traditional pharmacies, Osaka-based architects SpaceSpace have designed a pavilion-like dispensing pharmacy in Suzuka, located in the Mie province of Southern Japan. 

While a graphic floral motif both inside and out establishes a sense of continuity and flow (it's only real nod to traditional Japanese design), its real focal point is a large, glass-enveloped parking space outside the single-storey building, which doubles as an attractive waiting space for customers. The sweeping glass facade also allows views directly into the back areas of the store, which are generally concealed – a rare voyeuristic treat.

While the interiors have been arranged for optimal efficiency, with the service area at the front and more functional preparation areas towards the back, the minimal layout and neutral colour palette of grey and white punctuated by dark furniture help to create a calming ambience.

SpaceSpace

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS