We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Published: 23 Feb 2012

Unobtrusive Museum Extension

Extra

Embracing the benefits of infill architecture, Swiss practice :Mlzd designed a modern extension for two historic buildings at Switzerland’s Rapperswil-Jona Municipal Museum by simply nestling a new space between the two.

The perforated bronze addition is intended to establish a more intuitive flow through the museum internally, while simultaneously creating an external element of visual intrigue for passers-by.

Despite the extension’s stark contrast with its surroundings, careful consideration has been paid to the design’s scale and position to ensure a strong sense of architectural integration. Located in a narrow side street, the structure is invisible from the north, leaving at least one view completely untouched.

:Mlzd

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS