We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 12 Apr 2012

Louis Vuitton’s New Seoul Store

Extra

Seoul-based practice BCHO Architects has unveiled a proposal for a new store concept for French luxury fashion house Louis Vuitton within the South Korean capital, incorporating a mesmerising transparent façade and indoor public park.

The store’s unusual front elevation is formed from an undulating glass layer overlaid with perforated steel mesh strips. The mix of reflective and transparent materials has been designed to deflect natural light in intriguing ways. It would offer passersby a constantly shifting perspective of Louis Vuitton’s fashion, travel and art collections housed within the store.

Internally, a staggered floor arrangement gives different views and a spiralling tunnel, decorated with live plants, will extend from the roof to the ground floor. This introduces an abundance of natural light and ventilation to the space.

Extending the store’s offer beyond pure commerce, two concrete voids either side of the shop floor will offer spaces for some mid-retail recuperation, including an indoor public park area complete with trees and benches.

Louis Vuitton

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS