We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 22 Feb 2011

Open Bank

Extra

Continuing the architectural trend of banks employing imaginative design tactics in order to redefine the conventional banking experience, last month NAU Architecture unveiled a new flagship branch of Austrian bank Raiffeisen in Zurich.

Designed to be more akin to a luxury retail space than a traditional bank, NAU have created a generously sized open-plan space by concealing technology and removing barriers between customers and employees. Its all-white interiors also include permeated curved walls featuring portraits of the area’s most outstanding former residents, which beyond adding a very literal humanising touch, function as spatial membranes - allow varying degrees of daylight to pass through and altering the look of the space throughout the day.

Aiming to relax as well as inform a touchscreen info-table allows customers to look up the latest stock market figures but also sports scores and other subjects unrelated to banking - creating a more social atmosphere, which NAU refer to as an “urban lounge”.

nau.coop

raiffeisen.at

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS