We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 23 May 2011

Look Out Café

Extra

A profusion of vertical visual lines, the Look Out Café is set on top of a mountain within the Niseko ski resort in Northern Japan. Designed by Japanese architects Design Spirits Co., the café is only accessible by skiers during the winter season.

Embracing a traditional Japanese aesthetic, using clean lines and a minimal colour palette, the renovation of the 28-year-old host building (which took less than 45 days to complete from start to finish) is built around one key motif: multiple rows of overlapping wooden slats.

The technique not only adds visual depth, but also serves to create neat, practical partitions that divide the space into booths. A lowered ceiling height (again courtesy of the amassed slats) adds a sense of intimacy and warmth to the otherwise sleek design.

Design Spirits Co.

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS