We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 21 Nov 2011

Paul Smith & CZWG architects Design Recovery Centre

Extra

London-based architect Piers Gough of CZWG Architects has joined forces with British fashion designer Sir Paul Smith to create the latest ‘Maggie’s Centre’ in the UK: a care concept created specifically to provide emotional and practical support for cancer patients and their families.

Located inside the Nottingham City Hospital campus, amid forest-like surroundings, the space is a haven of tranquillity. The four external walls are formed from smoothly interlocking oval shapes, while the façade is clad in glossy green ceramic tiles.

Using all the styling trademarks that will be familiar to fans of his stores, Nottingham-born designer Smith has decked out the centre with colourful floral printed chairs, pastel blue and green walls and personal photos of his travels. The result is a space miles away from the traditional appearance of a medical institution.

The lobby entrance is accessed via a bridge, and communal balconies overlooking the gardens offer further spaces for reflection.

CZWG

Maggie's Centre

Paul Smith

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS