We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 14 Nov 2011

Transparent Living

Extra

Confounding convention with a voyeuristic flourish, Japanese studio Architecture-Lab has created the two-storey Utsonomiya-U house in Tochigi, Japan. The residence has a large hole in the centre of the upstairs floor, making every area visible to the rest of the house.

This novel organisation of interior space puts a fresh spin on the concept of open-plan living, with the open ceiling and lack of walls allowing for maximum diffusion of light within the grand atrium-style space.

Communal areas, such as the kitchen, lounge and dining room, are located on the ground floor, while the bedrooms and bathroom are on the upper floor. Every space can be seen from somewhere else in the house, offering a new model for family and communal living.

Architecture-Lab

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS