We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 22 Dec 2011

Daylight Enhancing Boutique, Hong Kong

Extra

Making the most of the abundant natural daylight flooding in from two full walls of windows, Japanese architects Case Real have designed a boutique for luxury retailer Joyce inside Hong Kong’s Lee Gardens shopping centre.

All the back-room business space (fitting rooms, a sewing room and storage) is kept within one central core to maintain as much open space as possible across the sweeping shop floor.

The minimalist interiors echo the structural qualities of the building with a layout that is, according to the architects, inspired by the “unintentionally formed urban space” of Hong Kong.

Merchandise is displayed on mannequins and display racks adjacent to windows, bathing as much product as possible in natural daylight.

Case Real

Joyce

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS