We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 12 Dec 2011

Norway’s Cliff-Side Restaurant

Extra

The Troll Wall restaurant and visitors’ centre, designed by Norwegian studio Reiulf Ramstad Architects, offers a masterclass in architecture for remote locations. The reflective angular glass lookout provides impressive views of the tallest vertical rock face in Europe.

Located in Norway’s Romsdal Valley, the restaurant’s jutting façade is constructed from mirrored glass supported by a latticework of steel beams, offering visitors an unobstructed view of their dramatic surroundings.

When bathed in direct sunlight, the subtle use of surface materials also creates the illusion that the space is blending into the landscape. The geometrical roof is also specially designed to mimic the mountainous terrain.

The restaurant and centre are open seasonally from June to September to ensure visitors benefit from the best possible views.

Reiulf Ramstad Architects

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS