We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Published: 13 Jan 2012

Light Stage House, Hiroshima

Extra

Japanese architectural practice Future Studio has just unveiled the design of Light Stage House. The private dwelling in Hiroshima is filled with a clever combination of curved surfaces and over-sized windows in order to create an interior ambience heavily affected by natural, outdoor rhythms.

Overshadowed by buildings to the south, curved and edgeless surfaces inside help to maximise the flow of sunlight around the two-storey home. The design also elevates communal living areas onto the upper floor, where a slightly submerged semi-circular roof terrace with large glass doors allows maximum diffusion of sunlight into the space.

With lightness as the overriding motif throughout, it’s little surprise that décor comes by way of an all-white colour scheme, which ­– in conjunction with the curved walls – heightens the sense of a continuous space.

From the outside, the building has a curious, industrial-cum-playful quality, thanks to a slate-grey finish punctuated by square windows arranged in a seemingly random manner.

For more on how designers are reconciling increased urbanisation with the natural world, look out for our upcoming report, Return to Nature.

Future Studio

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS