We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 26 Apr 2012

Inviting Dental Clinic, Lisbon

Extra

In an attempt to reveal a warmer, more social side to healthcare, Portuguese architect Luis Pedra Silva has designed Clinica T dental clinic in Lisbon – using two distinct environments to create maximum visual impact.   

The 149 sq m space is split into two separate sections divided by a large mirrored wall. A minimal, stark white clinic area accommodates one section of the space, creating a serene and hygienic atmosphere for treatments – while, the waiting room area has been designed to evoke feelings of warmth and security, via dimmed lighting, stone flooring and reflective black wall tiles.

Ensuring that the dividing wall doesn’t look like an afterthought, it is clad in a mosaic formed of mirror pieces that refract and reflect light.

For more on the way the healthcare industry is using design to redefine itself see Vision report Repositioning Health

Luis Pedra Silva 

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS