We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 24 Jan 2012

Billboard House Presents New Residential Archetype

Extra

The Billboard House, designed by Thai design studio Apostrophy’s, is a highly intriguing new residential prototype based on an unusual hybrid of housing and outdoor media.

The project, which was first displayed at the Baan Lae Suan design fair in Bangkok in October 2011, is an architectural musing on the role of capitalism in our everyday lives. It also offers an alternative system for the implementation of billboard advertisements.

Fronted by a billboard with a living space behind, the design aims to redistribute wealth gained from outdoor media by splitting the rewards between three main parties: ‘the owner dweller’, ‘the billboard agency’ and ‘the client’. While the owner gains income from rental of the advertisement space, the agency co-ordinates between the client and owner for commission.

The slim multi-storey structure sits on a trailer base, making it easily transportable – compounded by the fact that the walls of the living spaces are constructed from moveable Thai-style iron panels. Practical spaces, such as the bathroom, kitchen and utility room, are positioned to the back of the structure, leaving the rest of the house open for entertainment and socialising. Solar panels on the roof provide the main energy source, while hydroponic plants offer homegrown food.

Apostrophy’s

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS