We use cookies to give you the best personal experience on our website. If you continue to use our site without changing your cookie settings, you agree we may place these cookies on your device. You can change your cookie settings at any time but if you do , you may lose some functionality on our website . More information can be found in our privacy policy.
Please provide more information.
Stylus no longer supports Internet Explorer 7, 8 or 9. Please upgrade to IE 11, Chrome, Safari, Firefox or Edge. This will ensure you have the best possible experience on the site.
Brief Published: 9 Aug 2011

Tianmen Mountain Restaurant

Extra

For visitors to the Tianmen Mountain Restaurant in southern China, culinary feats are only half the attraction. Threatening to steal the show is Chinese architect Liu Chongxiao’s triangulated glass and steel space – an impressive but sensitively positioned structure, nestled in a gorge at the foot of the Tianmen Mountain National Park.

The design functions more like a large-scale viewfinder window than a conventional space, by placing windows not only around the edges, but above diners too, allowing exceptionally spectacular (and unusual) views of the valley above.

Based on the concept of combining the natural (environment) with the manmade (surfaces) in order to create something in perfect equilibrium, the space is an exemplary piece of harmonious design.

Liu Chongxiao

 

PANTONE®TPX
COATED
RAL
RGB
HEX
NCS